För att ställa dig i vår bostadskö måste du uppfylla några regler:
Om du tidigare stått i vår kö behöver du inte registrera dig på nytt. Logga in på Mina sidor och återaktivera din köplats.
Du kan bara vara kårmedlem om du är antagen till en utbildning på ett högre läroverk i Stockholm. Du som inte är kårmedlem kan fortfarande registrera dig i vår kö och samla ett visst antal dagar utan att vara kårmedlem, men sedan måsta du antingen bli medlem eller parkera din plats.
Efter 90 dagar kommer det finnas information på Mina sidor när du senast måste parkera din köplats eller ha blivit medlem i en studentkår och registrerad i SSCO:s kårregister, för att inte förlora din plats.
För att samla ködagar är det viktigt att vi hittar dig som registrerad kårmedlem. Tänk på följande:
Efter 90 dagar i vår kö skapas en Parkera-knapp på Mina sidor och du kan se information om vilket datum du senast måste klicka på den knappen, om du inte har blivit fullvärdig kårmedlem, för att inte förlora din plats.
Att parkera din köplats innebär att du behåller de dagar som du hittills har sparat men du kan inte samla några nya förrän du blivit kårmedlem.
Om du under din kötid avslutar ditt kårmedlemskap parkeras dina ködagar automatiskt. När du sedan åter blir kårmedlem återaktiveras din köplats automatiskt och du fortsätter samla ködagar.
Observera att du endast kan ha din köplats parkerad i sammanlagt 36 månader.
Om du är medlem i en studentkår ansluten till SSCO och ändå har fått din köplats parkerad ska du alltid kontakta din studentkår och kontrollera registreringen av ditt kårmedlemskap. Då det är din kår som måste skriva in dig i registret. Vi har ingen möjlighet att göra det.
Kontrollera även att du har angivit samma epostadress och personnummer till kåren som du har registrerat hos oss på Mina sidor. Det måste vara identiskt registrerade.
Dina ködagar nollställs när:
För att återaktivera en nollställd köplats loggar du in på Mina sidor.
Förtur beviljas endast vid särskilda skäl. Företrädesvis gäller det medicinska och sociala skäl samt funktionshinder. Att du är bostadslös, vill ha bostad i Stockholms innerstad eller vill byta till en större lägenhet är generellt inte ett tillräckligt skäl för att få förtur till en studentbostad.
Läs mer om förtur på Mina sidor.